"Hasta odaklı yaklaşım, güler yüzlü hizmet." 26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
27 Ekim 2022

26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
"Hasta odaklı yaklaşım, güler yüzlü hizmet."
Hasta hakları , Temel İnsan Haklarının sağlık hizmetleri alanına yansımasıdır.
Hastanemizde 'Hasta Hakları Günü' nedeniyle hasta ve hasta yakınlarına Hasta Hakları konusunda detaylı bilgiler verildi.
Hasta hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1998 yılında kabul edilen 26 Ekim Hasta Hakları günü dolayısıyla Hastane yönetimimiz ve hasta hakları birimi çalışanaları tarafından hastalarımıza çiçek,şeker,kolonyağı ve maske takdim ederek “Hasta Hakları Günü” kutlandı. Poliklinikler girişinde kurulan stantta hastalara, hasta hakları konusunda bilgilendirici broşürler dağıtılarak, herhangi bir sorunla karşılaştıklarında başvuruda bulunabilecekleri bir birimin olduğu hatırlatıldı.
Kaliteli sağlık hizmeti sunmak ve insan odaklı yaklaşımı benimsemek amacıyla her geçen gün kendini yenileyen, yenilerken geliştiren, hasta hakları ile hastanın saygınlığının korunması, teşhis ve tedavinin her aşamasında hastanın aktif katılımı sağlanarak, hastaların kaliteli sağlık hizmeti alma ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda hareket etmekteyiz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek için dilek,istek ve önerilerinizi hastanemiz Hasta Hakları birimine iletebilirsiniz.
Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları sebebiyle sahip bulundukları ve T.C. Anayasası, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuat ile tanınan teminat altına alınmış bulunan haklar olarak tanımlar.
Kısaca, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır.
Ülkemizde uygulanan Hasta Hakları Yönetmeliği (1998)’ne göre;
HASTA HAKLARI ŞUNLARDIR: