1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI
07 Ekim 2022

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

Anne sütü; bebek beslenmesinde yeri doldurulamayan ideal, özgün ve yaşayan doğal bir besindir. Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için gerekli olan tüm enerji ve besin ögelerini içerir. Biyoyararlılığı yüksektir ve sindirimi kolaydır. Başta beslenme olmak üzere bebek ve anneye sağlık, bağışıklık, gelişimsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden pek çok yarar sağlar. Anne sütü özellikle ilk 2 yılda bebeğin sağ kalımının güvencesidir.

Emzirme Haftası kapsamında; hafta boyunca anne adayı hastane personelimize ve poliklinik hizmetine başvuruda bulunan annelerimizle emzirme ve anne sütünün önemine dair bilgilendirme sohbetleriyle broşür dağıtımı yaparak önerilerde bulunulmuştur. Emzirme odasını kullanan annelerimizin emzirme davranışları gözlemlenmiş ve yanlış emzirme uygulamalarına yönelik bilgilendirme yapılmıştır. İlgili afişler görünür alanlara asılarak konuya dikkat çekmeye çalışılmıştır.