Hastane Afet Planı Yangın Söndürme, Kırmızı Kod ve Tahliye Tatbikatı Yapılmıştır
18 Şubat 2020

Hastane Afet Planı kapsamında her yıl yapılması gerekli olan masabaşı tatbikatı ve saha tatbikatı 20.04.2018 tarihinde hastanemizde gerçekleştirilmiştir.

Senaryo gereği Aydın’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem sonrası hastanemiz Başhekimi tarafından Hastane Afet Planı ilan edilmiştir. Olay Yönetim Ekibi (OYE) toplanarak afet planı aktive edilmiştir. Diyaliz ünitesinde elektrik kontağına bağlı çıkan yangın sonucu iki hasta dumandan etkilenmeleri nedeniyle tahliye edilmiş; birim kendi imkanları ile yangını söndürmüştür. Hastanede bazı birimlerin duvarlarında kısmi çatlak oluşması nedeniyle ameliyathane ve yoğun bakımdan ikişer hasta dış merkeze sevk edilmiş, psikiyatri servisinden iki hastanın intaniye servisine transfer gerçekleştirilmiştir. Acil servisde oluşturulan triyaj alanına 8 kırmızı, 10 sarı ve 8 yeşil alan olmak üzere toplam 26 hasta başvurmuş, acil servisde  hastaların tedavi ve bakımları sağlanmıştır.

Hastanemizin yatak doluluk oranı %80 olup bu oran %40 oranında arttırılmış; personel, ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri yeterli olmuştur.

Hastane genelinde tüm kontroller yapılmıştır. Olay yönetim merkezine gerekli raporlar verilerek normal işleyişe dönmede bir sakınca olmadığından OYE tarafından yeşil kod verilmesi ile normal işleyişe dönülmüştür.

*Bu tatbikat 60 personel, 30 öğrenci ve 2 ambulansın katılımları ile hastanemizin kendi imkanlarını kullanarak başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.