2024 YILI HAP (Hastane Afet planı) TATBİKATI
07 Haziran 2024

2024 YILI HAP (Hastane Afet planı)
TATBİKATI
09.05.2024 günü saat 11.00 sularında hastane mutfağında oluşan LPG kaçağı ve buna bağlı olarak meydana gelen yangın nedeniyle büyük bir kargaşa ve panik yaşanmıştır.
Hastanemizin işleyişi sekteye uğramış, yangın yemekhane, çamaşırhane, sterilizasyonun olduğu bölgeye sıçramış, bununla beraber idari bölüm ve göğüs servisi dumandan etkilenmiştir.
4444 KIRMIZI KOD verilmiş. İvedilikle 112 acil çağrı merkezi aranarak paydaş kurumlar olan İTFAİYE, AFAD, 112 ve EMNİYET birimlerinin hastanemize intikal etmeleri sağlanmıştır.
HAP (Hastane Afet Planı) çerçevesinde HAP Aktive edilmiş ve OYE (Olay Yönetim Ekibi) OYM (Olay Yönetim Merkezinde) toplanmıştır. OYE tarafından her servis için ayrı ayrı oluşturulan afet müdahale ekipleri aktive edilerek alana yönlendirilmiştir.
AFAD, İTFAİYE ekipleri de alana ulaşıp söndürme ve tahliye faaliyetleri için alınan kararlar doğrultusunda işleyişe katılmışlar EMNİYET birimleri de Ambulans trafiğini düzenlemek için hastane girişinde gerekli önlemleri almışlardır.
Yangın ve dumandan etkilenen 8 kişinin acil servise intikali sağlanmıştır. Hastanemizin yoğun bakımlarında yer olmadığı için OYE kararıyla 2 yaralının ADÜ eğitim -araştırma hastanesine sevki gerçekleştirilmiştir.
Hastanenin içerisinde yatay tahliye gerçekleştirilmiş ve idari birim personeli dışarıya tahliye edilmiştir.
Olay kontrol altına alındıktan sonra normal işleyişe dönülmüştür.
Hastanemizde yukarıdaki senaryoya bağlı olarak, 09.05.2024 günü saat 10.00 da masa başı ve saat 11.00 saha olmak üzere HAP (Hastane Afet Planı) tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Tatbikatımız hiçbir eksiklik, aksaklık yaşanmadan amaç ve hedeflerine uygun şekilde başarıyla gerçekleştirilmiştir.