4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ
13 Şubat 2024

4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ
Kanser hem dünya hem ülkemiz için ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde, milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir.
Dünya Kanser Günü kapsamında, hastanemiz yöneticileri eşliğinde Tıbbi Onkoloji yataklı servisi, Kemoterapi Ünitesi ve Radyasyon Onkolojisi birimleri ziyaret edilerek “Kanserle Mücadelede Yanınızdayız” temasıyla hastalarımıza maske dağıtılarak şifa temennilerinde bulunuldu. Poliklinik başvurusunda bulunan vatandaşlarımıza ve birim çalışanlarımıza “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” temalarıyla yaka rozeti ve kitap ayıracı dağıtılarak, kanserden korunma yolları ve kanser tarama programları hakkında kısa bilgilendirmeler yapıldı.
Kanserin erken teşhis edilip daha kolay tedavi edilebilmesi ancak kişilerin taramaya katılması ile mümkündür. KETEM, SHM, ASM birimlerinde gerekli bilgilendirmeler yapılmakta ve ücretsiz tarama hizmetleri verilmektedir.