İdari Ve Mali Hizmetler Müdürü

cevat sandalcı.JPG

Cevat SANDALCI
İdari ve Mali İşler Müdürü

14.06.1984 tarihinde Kırıkkale ili Sulakyurt İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Kırıkkale Sulakyurt Cumhuriyet İlkokulu'nda, Orta öğrenimini ise Kırıkkale Mustafa Necati Orta Okulu'nda tamamladı. Liseyi Kırıkkale Sulakyurt Sağlık Meslek Lisesi Tıbbi Sekreterlik Bölümü olarak 1.’lik derecesiyle bitirdi. Mezuniyetinin ardından 2004 yılında Bitlis İli Mutki 80.Yıl Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Sekreter olarak göreve başladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Büro Yönetimi yine aynı üniversite İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerini bitirmesinin ardından Mersin Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Yönetimi alanında Yüksek Lisans programını tamamlamıştır.  Ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sağlık Yönetimi Lisans Programını bitirmiştir.

İlk görev yeri olan Mutki Devlet Hastanesi ve sonraki görev yerleri Bitlis Sağlık Müdürlüğü ve Bitlis Devlet Hastanesi olmak üzere hastane bünyesinde mutemetlik, personel-özlük, gelir tahakkuk, gider tahakkuk, vezne, satınalma, İl sağlık müdürlüğü merkezi satınalma birimlerinde aktif olarak görev yapmıştır.

Sağlık Bakanlığı Tarafından düzenlenmiş olan 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi Ve Kontrol Kanunu, 4734  ve 4735 Sayılı  Kamu İhale Ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Hys -Tdms Ve Analitik Bütçe,  Ekap Ve Satınalma İşlemleri, Sağlık Net-Çkys/Mkys, Tig (Teşhis İlişkili Gruplar) ile ilgili hizmet içi seminerlere katılmış ve sertifika almıştır.

Çanakkale ili Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yürütülmüş olan 2015 Yılı Engelliler Destek Programı kapsamında Engelsiz Sağlık Akademisi Projesi yönetim ekibinde ve Bitlis İlinde değişik sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurullarında görev yapmıştır.

01.08.2009 - 14.01.2010 tarihleri arasında Erzincan ilinde Kısa Dönem Erbaş olarak Askerlik görevini ifa etmiştir.

2009 Yılı Mutki Devlet Hastanesi Müdür Vekili,  02.11.2012 – 31.12.2014 yılları arasında Bitlis Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü, 01.01.2015 – 28.02.2017 yılları arasında Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde Mali Hizmetler Başkanı olarak görev yapmış, 15.09.2020 tarihi itibariyle de Aydın Atatürk Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görev yapmakta olup;  Evli ve 5 çocuk babasıdır.